Fransa'da ,geleneksel yöntemlere bağlı kalınarak, taş bir değirmende ezilmiş hardal tohumları ile ve yüksek ustalık ile hazırlanmış Fransız Djon tipi hardal. Izgara etler ve et resoranları başta olmak üzere, burger ve sosisler, salata sosları başlıca kullanım alanıdır.
Dijon Hardalının Faydaları Nelerdir?
Genel olarak hardalın faydaları çoktur. Zengin bir A vitamini kaynağıdır. Göz sağlığına birebir gelen hardal bağışıklık sistemi için de önemli bir yer tutar. Kas ağrılarına, romatizma ve kas spazmlarina da iyi gelen hardal etkili bir kas gevşeticidir. Lif, selenyum ve manganez açısından da çok zengindir. Kemik sağlığı için pek çok olumlu etkileri bulunmaktadır.
Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda hardal tohumundan diyet iltihaplarını önleyici özellikte ürün elde edilebilmektedir. Ayrıca elde edilen ürün ile sedef hastalığına bağlı lezyonların da iyileşme gösterdiği belirtilmiştir.
Hardal sosu nerelerde kullanılır? Hardal sosu mutfağın vazgeçilmezleri arasında yer alır. Pek çok yemek ve tarifte aranılan lezzet olarak görülebilir..
Dijon Hardalı Nerelerde Kullanılır?
Özellikle yaz çorbalarında çok tercih edilmektedir. Soğuk çorbaların ekstra lezzetli olmasına yardımcı olur. Özellikle lahana gibi tek malzemeli çorbalar için baskın bir hardal sosu yemeğin kurtarıcısı olacaktır.
Tavuk kızartması yapıldığı zaman yine değişik bir tat veya farklılık arayanlar için Dijon hardal iyi bir seçim olacaktır.
Makarna, peynir ve patates graten gibi lezzetlerde yine dijon hardalı kullanarak sıradan tat anlayışı ortadan kaldırılabilir ve yeni bir lezzet ortaya çıkarılabilir.
Dijon Hardalı İçinde Ne Var?
Dijon hardalı siyah veya kırmızı hardal tohumundan elde edilmektedir. Günümüzde içerisine koruk suyu yerine şarap, sirke veya üzüm suyu da kullanılmaktadır. Herhangi bir renklendirici ve koruyucu madde içermez. Ayrıca fındık, peynir, şampanya gibi aromalandırılmış türleride bulunmaktadır.
İçindekiler:
Su, hardal tohumu %41(Brassica juncea, tohum), sirke (üzüm), tuz, antioksidan:potasyum metabisülfit ( <500 mg/L), asit:sitrik asit (E 330), baharatlar (zerdeçal (Curcuma longa – rizom)).
Enerji Besin:
Enerji: 164 kcal/681 kJ, yağ: 12 g, -doymuş yağ: 0,8 g, karbonhidrat: 3 g, -şekerler: 2,5 g, lif: 3,8 g, protein: 7,4 g, tuz: 6,4 g.
Kullanım Talimatları:
Hardal, soğuk veya sıcak soslar yapmak veya garnitürlerde kullanılır. Hardal, alerjenik ürünler listesinin bir parçasıdır.
Alerjen Bilgisi: Hardol tohumu, Metabisülfit
Saklama Koşulları: Açıldıktan sonra buzdolabında saklama süresi: 6 ay
Menşei Ülke:
Fransa
İthalatçı Bilgileri:
Ticaret Ünvanı: Koza Gıda Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi
Adres: Yeşilce Mahallesi Çelik Caddesi, No:49 Kağıthane / İstanbul
E-Posta: [email protected]
Kep Adresi: [email protected]